Geode kraken

Wat is een geode?

Een geode is een holle of gedeeltelijk holle bol, reeds miljoenen jaren oud, die aan de binnenzijde een schat aan kristallen bevat. Aan de buitenkant lijkt het een “doodnormale kei”, maar wanneer je deze kraakt met onze speciale kraker, zal de variëteit aan kristallen je tegemoet schitteren. Elke geode is uniek en de binnenzijde steeds weer een verrassing.

 

Hoe wordt een geode gekraakt?

Wat begint als een ruwe, onopvallende steen, transformeert zich bij het kraken tot een overvloed van glinsterende kristallen. Het openen van een geode is als het openen van een mysterieuze schatkist; je weet nooit wat je voor moois aan gaat treffen. Er zijn verschillende technieken om een geode te kraken. Wij gebruiken hiervoor een hele grote tang. We zetten de bol erin en kraken ‘m voorzichtig. Dit moet altijd met beleid gebeuren, anders kan een bol maar zo helemaal aan gruzelementen gaan. Wanneer je een bol zelf wilt gaan kraken, raden wij je aan gebruik te maken van een hamer en een beiteltje. Met dit gereedschap tik je dan voorzichtig een breeklijn rondom de geode.

 

Ik wil graag een gekraakte geode!

Wil jij ook graag zo’n mooie schat ontvangen? Hieronder kan je kiezen uit de verschillende geoden die wij kunnen bieden. Nadere informatie over de soort staat op de product pagina. Plaats de geode van jouw keuze in de winkelmand en reken af. Op de Afreken (Checkout) pagina kan je dan bij het vakje “Bestelnotities (optioneel)” het aan ons laten weten dat wij de bol voor jou moeten kraken. Wij zullen deze dan kraken met onze tang. Wanneer je hier een filmpje van wilt ontvangen, mag je dat eveneens aangeven bij die “Bestelnotities (optioneel)”. Jij ontvangt dan de gekraakte bol en informatie over deze bol (welke steensoorten zitten in jouw bol en wat achtergrondinformatie). Als wij de bol voor je kraken kunnen wij ook kristalgarantie bieden; wanneer de bol die we voor je kraken massief blijkt te zijn, zullen we een andere voor je kraken.

Let op: Deze bollen kunnen fragiel zijn. Wij kunnen om die reden geen garantie geven dat de bol in twee gelijke delen wordt gekraakt.

 • Mexicaanse geodeMexicaanse geode binnenkant

  Mexicaanse Geode (ongekraakt) L

  40,00 Incl. BTW
 • Bergkristal Geode paarGeode Bergkristal binnenkant

  Bergkristal Geode (ongekraakt) XS

  4,00 Incl. BTW
 • Mexicaanse geodeMexicaanse geode binnenkant

  Mexicaanse Geode (ongekraakt) M

  20,00 Incl. BTW
 • Mexicaanse geodeMexicaanse geode binnenkant

  Mexicaanse Geode (ongekraakt) S/M

  15,00 Incl. BTW
 • Bergkristal Geode paarGeode Bergkristal binnenkant

  Bergkristal Geode (ongekraakt) S

  7,50 Incl. BTW