Wijs op Reis 28 mei 2021 – Posted in: Blog

Langzaam wordt het weer mogelijk om op reis te gaan. Of je nu in eigen land blijft of de boel buiten onze landsgrenzen gaat verkennen, het is fijn om een beetje ondersteuning te hebben tijdens jouw reis. Wijs op reis.
Edelstenen kunnen jou ondersteunen op veel uiteenlopende manieren.
De belangrijkste stenen voor op reis zijn dan toch wel:

Reisziekte

Heb jij, net als ik, last van reisziekte? Misselijkheid, zweten, licht in het hoofd en duizelingen zijn klachten die, in verschillende mate, kunnen optreden bij reizen over land, water en door de lucht. Het moment zelf, tijdens de reis maar (zoals bij mij) zeker ook een poos erna, kan vreselijk zijn. Naast dat je je verschrikkelijk beroerd voelt, belemmeren de klachten je ook om te genieten van de mooie natuur of dat unieke uitzicht.
Nu kan je zelf al wel wat dingen doen om deze klachten te verminderen. Zo kan je bijvoorbeeld tabletjes nemen tegen reisziekte. Ik word zelf altijd best suf van deze tabletjes, dus ik gebruik ze liever niet. Dan is het handig om tijdens de reis niet te veel te drinken en wat meer te eten, zodat je maag gevuld blijft met “niet-klotsende” zaken. Ook heb je nog die armbandjes die werken met drukpunten en zo zijn er vast nog veel meer methodes om die vervelende reisziekte te onderdrukken.
Bergkristal en Toermalijn kunnen je hierbij ondersteunen. Deze beide stenen brengen evenwicht in je gestel. En Bergkristal versterkt de werking van Toermalijn, dus je kan deze 2 stenen ook prima samen meenemen.
Toermalijnkwarts is een combinatiesteen van Bergkristal en Toermalijn. Je zou dus ook een stuk Toermalijnkwarts bij je kunnen houden.
Ik raad je aan, als het even kan, de stenen in de buurt van je evenwichtsorgaan te dragen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van oorbellen of een ketting.

Bescherming

Het is fijn dat je je, gedurende jouw hele trip, veilig en beschermd voelt. Turkoois is dé steen om bij je te dragen wanneer we het hebben over bescherming.
Al in het Oude Egypte droeg men de steen als amulet, als beschermer tegen slechte invloeden van buitenaf. Men geloofde ook dat de steen de drager zou waarschuwen voor dreigend gevaar of ziekte, door te verkleuren.
In het nu wordt met name in landen als Italië, Turkije en Griekenland Turkoois gedragen als beschermer tegen “het Boze Oog“.

Onbezorgd

Uiteraard wil je graag zonder zorgen zijn op vakantie. Je zit er echt niet op te wachten om tijdens jouw vakantie volledig uitgeput te raken door, veelal, irreële bekommernis.
Als jij nou dat type bent die zich op vakantie nog druk maakt over de vraag of die lipstick wel matcht bij die sneakers of die zich zorgen maakt of thuis alles wel goed gaat (want je hebt het thuisfront al wel 2 uur niet gesproken!), dan is Dumortieriet zeker iets voor jou!
Deze steen wordt ook wel de “Go-with-the-flow-steen” genoemd. Oftewel, om in de taal van Bassie en Adriaan te spreken: “Hou je rustig, kalm en stil”. Deze heerlijke Edelsteen staat volledig in het teken van rust, kalmte en geduld. Laat het allemaal maar gewoon op je af komen en maak je vooral niet druk. Precies dat gevoel wat je dus wilt op vakantie: Onbezorgdheid.
Leuke bijkomstigheid van deze steen is dat het een helende en verzachtende werking heeft op jeuk en huiduitslag. Iets wat op vakantie nog wel eens wil voorkomen. Zo heb ik in de duinen van Maspalomas te maken gehad met zandvlooien en wildplassen tussen de brandnetels is ook niet echt een sterk plan kan ik je meegeven.
Ja, Dumortieriet dus.

Bewustzijn

Nu kan het ook niet zo zijn dat je tijdens je reis alleen maar met je hoofd in de wolken loopt. Je bent misschien op een (nog) onbekende plek in misschien een vreemd land. Het kan dan best handig zijn dat je je een beetje bewust bent van je omgeving. Zo kan het bijvoorbeeld nogal onprettig uitpakken als je in Amerika, tijdens het autorijden, wordt gestopt door de politie en jij dan heel vrolijk de auto uit gaat en op de agent af stapt. Grote kans dat jouw Turkoois je niet gaat redden.
Om jou alerter te maken (waardoor dit soort situaties worden voorkomen), kan je een Aquamarijn bij je houden. Aquamarijn versterkt namelijk de zintuigen en stimuleert het denkvermogen.

Avontuur

Een beetje spanning en avontuur op vakantie: Leuk toch? Ja? Nee? Beetje…?
Malachiet maakt de avonturier in je los. Tijd om afstand te doen van die vastgeroeste patronen. Nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen wordt gewekt.
Wil je de Mount Everest in Nepal gaan beklimmen of vind je de Excalibur Klimmuur in Groningen spannend genoeg? Malachiet bevordert het ruimtelijk inzicht en de concentratie, dus echt niet overbodig om deze dan mee te nemen.

Vrij en in balans

Of je nu een actieve reis gaat maken, of een die wat meer laid-back is, Bergkristal, Toermalijn, Turkoois, Dumortieriet, Aquamarijn en Malachiet kunnen jou helpen om jouw reis te maken tot die ultieme ervaring die jij zo hebt verdiend.
Vrijer van blokkades en meer in balans.
Wijs op Reis – Neem je steentjes mee

Liefdevolle groet,
Bianca