Deze Edelstenen lijstjes moet je gezien hebben 24 februari 2022 – Posted in: Blog

Deel 1

Omdat we nou eenmaal dol op lijstjes zijn (bijvoorbeeld bucketlists, boodschappenlijstjes en vakantiechecklists), leek het ons eens leuk een aantal lijstjes te maken die betrekking hebben op Edelstenen. We hebben dus edelstenenlijstjes gemaakt en deze zullen we de komende weken gaan publiceren.

In dit blog komt deel 1 van deze reeks aan bod:

Top 5 Meest Bekende Edelstenen

Wat zijn nou de meest bekende Edelstenen? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Diamant

Met stip op nummer 1 uiteraard: de Diamant. Deze prachtige transparante steen zou in 2500 v. Chr. al gebruikt worden om andere stenen mee te bewerken. Maar ook in die tijd werden ze al als sieraad gedragen.

Tegenwoordig wordt de Diamant voor van alles gebruikt, zoals boren, slijpen en als toepassing in elektronische schakelingen. Maar het meest bekend en geliefd is de Diamant toch nog steeds wel als sieraad, want “Diamonds are a girl’s best friend”.

2. Robijn

De Karmijnrode Edelsteen heeft een hartverwarmende werking. Het activeert en stimuleert en kan daardoor, voor mensen die wat snel overprikkeld raken, soms minder prettig aanvoelen.

De steen wordt al toegepast als sierobject sinds 3100 v. Chr.

Robijn hoort bij de maand Juli. De Robijnen afkomstig uit Birma zijn, naar verluid, de mooiste ter wereld.

Robijn in ruwe vorm

3. Smaragd

Nog een bekende die niet in dit rijtje mag ontbreken is Smaragd. De steen dankt de typerende groene kleur aan de toevoeging van chroom tijdens de ontwikkeling.

“De Koning van de Edelstenen” noemt men deze steen ook wel.

De naam Smaragd wordt onder andere toegepast in namen van gebieden op aarde welke erg groen zijn, bijvoorbeeld de Costa Smeralda in Sardinië en De Gordel van Smaragd in Indonesië.

Ook is deze naam verbonden aan de liefde; een 55-jarig huwelijk heet een Smaragden Huwelijk.

Smaragd in ruwe en geslepen vorm

4. Bergkristal

Een van de meest voorkomende mineralen is Bergkristal.

10.500 v. Chr. kende men dit gesteente al. Toen werd de steen al gebruikt als Heelmeester, maar ook als sierobject. Zo maakte men er bijvoorbeeld drinkbekers, schalen en flesjes t.b.v. reukwater van.

Waarzeggers en zieners gebruiken tot op de dag van vandaag Bergkristallen bollen om helder te zien.

Bergkristal versterkt alle stenen en voorziet ze eveneens van nieuwe pure energie.

Via alchemistische processen kan men Bergkristal andere uiterlijke kenmerken geven. Zo is bijvoorbeeld Unicorn Aura en Titanium Aura van oorsprong Bergkristal.

Prachtige Cluster van Bergkristal uit Arkansas

5. Rozekwarts

Deze Edelsteen dankt zijn naam aan zijn roze kleur.

De steen wordt al eeuwen gezien als steen van de Liefde. Het is een zachte Edelsteen die sterk inwerkt op het Hartchakra.

Rozekwarts is zeer geschikt voor kinderen, omdat de steen zachte energie afgeeft.

Rozekwarts in ruwe vorm en voorbeelden van een paar van de vele vormen waarin ook Rozekwarts geslepen wordt

Dit was het eerste deel in de reeks 3 Edelstenenlijstjes: de Top 5 Meest Bekende Edelstenen. Hou onze Social Mediakanalen en onze website in de gaten voor het volgende deel ♥