Stichting Dierenlot

Het dierenleed in de wereld is groot. Veel mensen zien dieren als een leuke accessoire of makkelijk hulpmiddel (bijvoorbeeld om geld mee te verdienen, denk aan dansende beren). Ze leven onder erbarmelijke omstandigheden of worden zwaar mishandeld; ze ontvangen niet de zorg waar ze recht op hebben. En als het dier niet meer van nut is, dan wordt het gewoon ‘weggedaan’. Dieren worden gedumpt bij een asiel of in de natuur en in extreme gevallen zelfs vermoord.

Maar het gaat hierbij niet alleen over huisdieren, maar ook over wilde dieren. Egels die met uitsterven bedreigd worden omdat er domweg geen schuilplaatsen meer zijn, vogels die verstrikt raken in door de mensen aangebrachte versieringen in de tuin en zandhagedissen die, terwijl ze lekker liggen te zonnen, per ongeluk overreden worden door recreatieve fietsers.

Er is ook niet altijd opzet in het spel; soms is het onwetendheid van ons mensen.

Stichting Dierenlot is een organisatie die zich bezighoudt met dit dierenleed. Ze steunen kleine organisaties als opvangcentra en dierenambulances. Ze geven tevens voorlichting middels vlogs en magazines, om mensen bewust te maken over de omgang met dieren. Zij zijn door het CBF erkend als goed doel. Dat betekent dat ze aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen en daadwerkelijk moeten bijdragen aan een betere wereld. Ze moeten zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren.

Draag jij Stichting Dierenlot, net als wij, een warm hart toe? Via onderstaande link kan je een zelfgekozen bedrag doneren bij je bestelling ♥ (je wordt gelinkt naar je winkelmandje, onderaan kan je zelf een te doneren bedrag invullen)

Samen kunnen we de dieren een betere wereld bieden. #samenvoordieren

 

Naar de donatie

“Stichting Dierenlot

Over ons

Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, gewond op straat gezet of gewoon maar aan hun lot overgelaten. Dit kan niet en dit mag niet gebeuren.

Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. We vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Want die hebben het verreweg het moeilijkst met het financieren van hun hulp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opvangcentra, dierenasiels of organisaties in het land die zich met het redden van dieren bezig houden, zoals de dierenambulances. Stichting DierenLot werkt uitsluitend op aanvraag.

Voorkomen van onnodig lijden van gezelschaps- , zwerf- en natuurdieren is ons doel. Hierbij is een fijnmazig netwerk van lokale dierenwelzijnsorganisaties van belang voor mens én dier. Dat netwerk is er al dus we willen het in stand houden, versterken en beschermen.”

 

Bron: Website Stichting Dierenlot